Doorgaan naar hoofdcontent

De verbouwing week 5 t/m 10

IK ZEI HET TOCH
Ik heb het al aangekondigd: drie saaie weken waarin niet veel is gebeurd, anders dan drogen. Drogen, zegt u? Ja, drogen, want het weer werkte niet echt mee en hier en daar waren de plakken specie zo dik dat het z’n tijd nodig had. En daarna kwam Osman, de huisschilder: dit is ‘m:



En die had ook nog wat te doen, ruim twee weken lang. En sodeju (dat zei m’n vader vroeger bij het klussen altijd, vloeken mocht niet thuis) wat is de verf duur tegenwoordig. Plafond woonkamer, wanden woonkamer, de gehele keuken, uitbouw buiten en als je toch bezig bent ook de openslaande deuren, die net nieuw dubbelglas hebben gekregen, de gang en de radiator. En niet te vergeten de plinten voor de gang en de woonkamer. Die kwam Michael al rap in de gang plakken maar helaas: vijf centimeter te kort… Met kunst- en vliegwerk is er weer een oplossing gevonden, die nog wel moet worden afgewerkt. Zonder bitterballen.

BITTERBALLEN?
Kijk, dit is Marc. Marc Duivenvoorde de elektricien.



Die kwam vandaag de klus afmaken: nieuwe groepenkast aanbrengen, schakelaars en stopcontacten afwerken, stopcontact buiten maken en de Hue lampen installeren in de keuken. ’t Zouden toch kleurenlampen worden, Marc? Neu, ’t is wit en warm wit, met die kleuren is het net een bordeel, zonde van je mooie nieuwe keuken. Straks heb je met die 16 miljoen kleuren nog raar volk aan de deur. Een beetje – nou, misschien wel twee beetjes - gelijk heeft hij wel dus de kleuren blijven achterwege. Om vier is-tie klaar om z’n kind van de opvang af te halen. En de buitenlamp dan, vraag ik? Neu, die moet je zelf kopen, dan hang ik ‘m wel op. Al mijn klanten willen zelf hun lamp uitzoeken. Nu had ik nog de oude lamp in de schuur liggen, dus die kon zo tegen de muur maar bij het oprapen viel die al half uit elkaar. Daar had hij niet veel vertrouwen in: dat doe je toch niet, zo’n oud ding op een mooie nieuwe uitbouw. En weer had hij gelijk. En zo zie je maar dat we met al die jongens, die we hier over de vloer hebben gehad bepaald niet hebben te klagen. Zou het ook komen door de bitterballen, die we ze telkens geven?

DUBBELZIJDIG PLAKBAND
Voor de openslaande deurtjes in de keuken hebben we smalle luxaflex jaloezieën gekozen, die in op het raam bevestigde geleiders lopen. Zodat ze niet in de wind gaan klapperen als je de deur open doet. Helaas was aan enkele van de geleiders geen kleefband door de fabriek gemonteerd – “dat heb ik nog NOOIT meegemaakt meneer!” – zodat er een houtje-touwtje oplossing werd gezocht met dubbelzijdig plakband. ’t Werkt wel en het is tijdelijk: er zijn nieuwe geleiders besteld en we wachten af. Het ziet er wel netjes uit:



DAAR IS-TIE!
We hebben een nieuwe keuken! Donderdag 14 maart helemaal uit Nunspeet hier gebracht door twee sterke jongens, die in drie kwartier de hele mik in de woonkamer kwakten. “Niet op dit plankje gaan staan, meneertje: is heel kwetsbaar!” Kijk maar hier staat hij:



Hij moet alleen nog even worden geïnstalleerd, vanaf aanstaande maandag. En dat worden extra drukke dagen want de tuinman komt met twee man de achtertuin renoveren, zo mag je dat wel noemen. Iemand nog bitterballen?

Reacties

  1. Heerlijk om te lezen...hahaha.. Gelukkig is er eindelijk weer actie daar bij jullie.
    Ach en zo'n keukentje plaatsen? Daar draai je je hand toch niet voor om?
    Succes en geniet (zo lang ze er nog zijn) van al die hard werkende lieden...!
    Liefs Frits en Gesiena

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu lopen er vijf man rond: drie in de tuin van Rob van der Heijden hoveniers en twee binnen van Arma Keukens uit Nunspeet. Gelukkig hebben we net genoeg koffiebekers in huis - de rest ligt in de opslag bij Jan van Duuren - om de heren te bedienen. De bitterballen liggen al klaar bij de airfryer.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Andries Derks Homan en Marchje Jans Lovise

  INHOUD : De Witte Wieven Auguste Rodin Vastgoed van Jan Hendrik Lovise Het verdwenen land Verkoop roerende goederen Levende have Bronnen   DE WITTE WIEVEN Het is mooi weer en we gaan een eindje fietsen.    Het landschap hier in het noorden van Drenthe is afwisselend: we zien percelen met dan weer landbouw, veeteelt en hier en daar wat bos. De wegen zijn smal maar doordat het erg stil is heb je daar geen last van.    Net als in het westen moet je opletten voor de razende racefietsers. De onvermijdelijke vlaggen op z’n kop ontbreken ook hier niet: ‘blauw wit rood, boer in nood’. De huidige bebouwing met fraaie bungalows afgewisseld met gerestaureerde oude boerderijen staat in schrille tegenstelling tot de armoe van vroeger.    We slaan een zijweg in maar dat het een onverstandige keuze is zal spoedig blijken. De weg wordt steeds smaller en hobbeliger en het terrein loopt langzaam op. Bovendien verdwijnt de zon achter de wolken en een kil oostenwindje voert een natte damp aan. Verde

De biografie van mijn vader Johannes Jacobus (Jan) Barthel (4) 1903-1968 deel 3

DE TWEEDE WERELDOORLOG Inleiding Bij het verzamelen van gegevens rond de familie blijven veel vragen onbeantwoord. Het is immers kort na de oorlog - maar ook nog lang daarna - niet gebruikelijk dat er uitgebreid wordt stilgestaan bij de oorlogsperiode. “Het land moet worden opgebouwd; de handen uit de mouwen!” is het parool. Natuurlijk wordt er door de oud-verzetsstrijders wel herdacht, maar alleen tijdens de herdenking op 4 mei en op de vergaderingen en bijeenkomsten van de Bond van Oud Illegale Werkers (BOIW), waarvan mijn vader lid is geweest. Verder wordt er vooral gezwegen. Veel oud-verzetsstrijders komen daardoor in psychische problemen en ook mijn vader ontkomt niet aan een naoorlogse depressie. Dat is vanwege mijn toen nog jonge leeftijd mij ontgaan; mijn zus weet daarover te vertellen. Eigenlijk is het in het licht van de vooroorlogse jaren opmerkelijk dat degenen, die het meeste durfden, die de meeste onderduikers helpen, de communisten en de gereformeerden zijn, uiterst

Ging Opa Barthel in de fout?

Vaak kom ik niet in Haarlem en als ik er ben mag ik graag door de Zijlstraat lopen. Als jochie op de HBS bracht ik voor ƒ0,25 per boek bestellingen rond voor een boekhandel uit die straat. Nieuwe boeken roken toen een beetje naar melkchocola soms, of naar vanille, niet zo chemisch zoals nu.   Een straat met geschiedenis, denk maar aan de overval op het distributiekantoor van mijn vader in 1944 http://barthelgezocht.blogspot.com/2018/08/de-biografie-van-mijn-vader-johannes_13.html . Via de Pandpoort liep ik ’s zaterdags naar de personeelsingang om mijn vader af te halen van zijn werk.    Pandpoort aan de Zijlstraat (Wikimedia, Publiek domein)   De straat komt uit op de Barteljorisstraat met het museum van Corrie ten Boom, ook vol geschiedenis. Mijn broer Wim en ik kochten in die straat onze rails voor de eerste opwindtreintjes van Fleischmann, later elektrisch.   In de Zijlstraat staat al eeuwenlang de herberg en verkooplokaal “De Gouden Leeuw”. De winkelpui beneden is vandaag de da